Checklista: Så lyckas du med Sökmotoroptimering 2023

Sökmotoroptimering, eller SEO (från engelskans Search Engine Optimization), är en samling av tekniker och strategier som syftar till att förbättra hemsidor och webbplatsers synlighet i sökmotorer som Google. Detta inkluderar saker som att använda relevanta sökord och länkar, förbättra användarupplevelsen och säkerställa att sidan har en bra teknisk struktur. Syftet med Sökmotoroptimering, SEO, är att öka sin organiska trafik till hemsidan eller webbplatsen från sökmotorer och på så sätt förbättra sin online-närvaro och synlighet. 

Sökmotoroptimering är ett ständigt pågående arbete, och det tar oftast lång tid innan man ser resultat. Men när resultat visar sig brukar man få bra avkastning på arbetet man har lagt ner. Här har jag sammanställt en lista som funkar bra för både nybörjare och lite mer erfarna webbmasters!

  1. Förstå din målgrupp: Förstå vilka sökord och fraser dina kunder använder för att hitta produkter eller tjänster som du erbjuder.
  2. Nyckelords-optimering: Inkludera relevanta nyckelords på sidorna på din webbplats för att hjälpa sökmotorer att förstå vad sidan handlar om.
  3. Innehållskvalitet: Fokusera på att tillhandahålla användbar, informativ och unik information på din webbplats med användaren i fokus.
  4. Skapa länkar: Bygg kvalitativa länkar från andra webbplatser till din egen för att öka dess relevans och trovärdighet på nyckelorden du vill ranka på.
  5. Mobilvänlighet: Se till att din webbplats är mobilvänlig för att ge användare en bra upplevelse oavsett vilken enhet användaren använder.
  6. Laddningstid: Minimera laddningstiden för att erbjuda användaren en positivt upplevelse och för att inte riskera att tappa deras intresse.
  7. Strukturerad-data: Använd strukturerad data för att ge sökmotorer mer information om din webbplats. Läs mer om strukturerad-data på schema.org.
  8. Bildoptimering: Optimera bilder på din webbplats för att öka sidans hastighet och förbättra användarupplevelsen.
  9. Sociala nätverk: Använd sociala nätverk som Facebook, Twitter och LinkedIn för att bygga relationer och öka räckvidden för ditt innehåll.
  10. Regelbundna uppdateringar: Uppdatera din webbplats regelbundet med relevant och unik information. Ingen gillar en död webbplats.

Related posts