Mobila betallösningar och Mobilfaktura

Mobila betallösningar och Mobilfaktura

Senaste åren så har det poppat upp betallösningar av många olika slag. Mest framgångsrika av de svenska nykomlingarna är utan tvekan Klarna, och den mest lovande enligt mig är nog iZettle.

Klarna har varit igång under många år och började egentligen som ett bolag som köper fakturorna av e-handlare, idag är deras portfölj betydligt större. iZettle vill att även de små näringsidkarna ska ha råd att ha en kortterminal.

Det senaste inom betalningar är mobila betallösningar och något som kallas för mobilfaktura. Hur tjänsterna fungerar skiljer sig något åt men det de har gemensamt är just mashupen mobil och faktura.

På Svenska marknaden har vi:

De två senare (Paylevo och Zimpler) är särskilt vanliga bland online casinon (läs mer här). Medans Klarna, Paylevo och Zimpler är lösningar för att ta betalt av konsumenter är MobilFakturera mer B2B inriktade för, vad jag tror, småföretagare – även om det inte finns något speciellt som stoppar dig att använda den för att fakturera en slutkund/konsument.

Jag kommer fortsätta att följa svenska startup världen, inte bara inom finans och betallösningar – men även annat. Att många ger sig in i just betalningslösningar är inte det minsta konstigt då det är en väldigt lukrativ bransch. Det jag såg fram emot mest va nog ändå en svensk Stripe, men i och med att deras tjänst numera finns på svenska marknaden så finns det inte så mycket mer att önska.

Related posts